Gyermekétkeztetési Alapítvány
Adószám: 18049842-2-43
Bankszámla szám: 10300002-10350923-49020011
info@gyea.hu
Telefon:06-1-283-2510
 
Főoldal A program bemutatása 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Letöltések Kapcsolat

Hetvenöt településen a 20-20, legnagyobb nyomorban élő gyermek számára küldünk ennivalót. A szülők minden pénteken veszik át a szombatra és vasárnapra, valamint az iskolaszüneti napokra járó élelmiszeradományt. A program azokat a gyermekeket célozza, akik az óvodában, iskolában ingyenes étkeztetésben részesülnek, de péntek délutántól hétfő reggelig enélkül semmit nem ehetnének.

A Mindenki Ebédel program végső célja évente minimum 160 alkalommal 20.000 gyermeket jóllakatni.


Amennyiben támogatni szeretné a Mindenki Ebédel programot, teheti ezt
csekken | átutalással | online bankkártyával | csoportos beszedési megbízással .

Bármely megoldást is válassza, a közleményben kérjük írja be "Mindenki Ebédel". Köszönjük!

A Gyermekétkeztetési Alapítvány elsődleges célja, hogy hazánkban minden gyermeknek rendszeresen jusson elegendő és egészséges táplálék. Hazai és nemzetközi intézmények felmérései szerint jelenleg Magyarországon 20.000 gyermek éhezik, java részük olyan sorban él, hogy az egyetlen étkezési lehetősége az óvodai, iskolai napközi. E gyermekek számára a legveszélyeztetettebb időszak a hétvége és az iskolai szünetek tartama.

AKIK EBÉDELNEK


A programba bevont települések névsora

A program első lépéseként a Gyermekétkeztetési Alapítvány azon településekre, ahol a leginkább rászoruló gyermekek élnek, élelmiszercsomagokat küld. A csomagok tápláló, egészséges készételeket, illetve tartós élelmiszereket tartalmaznak, melyek felhasználásával a családok meleg ételt tudnak gyermekeiknek adni.

Mi van a csomagokban?

Az egyes településeken az iskola, óvoda pedagógusaira bízzuk, hogy kiválasszák a leginkább nélkülöző 20 gyermekeket, akik a "Mindenki ebédel" programban juttatott ennivalót megkaphatják. A települések pedagógusai - a visszaélések megelőzése céljából - folyamatosan ellenőrzik, hogy az alapítványi élelmiszertámogatást a családok a programban megfogalmazott módon használják-e fel.

Havonta egyszer elindulnak Budapestről az alapítvány autói és sorra látogatják a programban résztvevő településeket. Mindenhol leadják a következő hónap valamennyi hétvégéjére járó ennivalót. A helyi szociális otthon, családsegítő központ vagy öregek otthona veszi át a csomagokat, és minden pénteken átadja az érte jövő gyermekeknek az arra a hétvégére szóló ételeket..

Egyszerű, ugye?

AKIK EZT LEHETŐVÉ TESZIK


A "Mindenki ebédel" program csak akkor működhet jól, ha hosszútávon és egyenletesen megoldott a finanszírozása. Egy adag étel elkészítése és kiszállítása vidékre megközelítőleg 900 forintba kerül - és egy gyermek évente 160 csomagot kap. Ezért a Gyermekétkeztetési Alapítvány igyekszik minél több szervezetet, vállalatot, magánszemélyt meggyőzni, hogy havi rendszerességgel támogassák a programot.

A Mindenki ebédel programot a legnagyobb összeggel támogató cégek megkapják az Országos Főtámogató, az egyes megyékben legnagyobb összeggel támogató cégek a Megyei Főtámogató címet, melyet hivatalos irataikon és reklámanyagaikon szerepeltethetnek.
Támogatóink:
      


Amennyiben további informácókat szeretne megtudni a Gyermekétkeztetési Alapítványról,
kérjük látogassa meg weboldalunkat:
p_and_g.png www.gyea.hu